Friday, September 23, 2016

Rezidentka

Jestli něco fakt nemám ráda, je to čekání. Trpělivost není moje silná stránka. Byly to fakt nejvíc nejhorší tejdny. Čekat, jestli to máte v kapse nebo ne. Máte dvě možnosti jak to zjistit.

1. Každej den netrpělivě čekujete portál, kde ste přihlášený a můžete vidět, co se momentálně děje s vaší přihláškou.
2. Prostě počkáte až vám zavolaj.

No samozřejmě, že bych nevydržela se nedívat na portál. Jedno krásný, červnový pondělí se přihlašuju a co tam na mě nečeká.. JFIP!!! Byl to ten nejlepší pocit v životě. Opravdu! Nikdy jsem nezažila nic lepšího. Nejde to ani popsat. Je to jako by ste opustili vlastní tělo. Podívali se jak ste šťastný a zase se do něj vrátili.
JFIP - Joining formalities in progress
Znamená to, že jste přijatý a musíte počkat na GC.
GC - Golden call
Hovor, kde vám potvrdí, že jste přijati a dají vám další informace, co dál.


Většinou volají v ten samej den, kdy jste JFIP a nebo den potom. Já čekala a hovor pořád nepřicházel..Čekala jsem 3 dny. NIC. Tejden. NIC.
Musim říct, že už jsem docela panikařila. Začala jsem zjišťovat situaci u ostatních. Na facebooku existuje spousta skupin ohledně Emirates a čekání na přijetí.
Nebyla jsem v tom sama. Lidi od Afriky až po Sydney čekali víc jak 7 dní na jejich Golden Call.
Za další dva tejdny mi přišel email. Měla jsem fakt divnej pocit v žaludku, Bála jsem se, že se třeba spletli a teď mi píšou, že mě nepřijali.
Byl to On hold email. Nebo-li email, kde vám oznamujou, že mají přeplněnou kapacitu na training kurzu a váš datum nástupu se tím prodlouží.
Nastává situace, že nevíte kdy vám zavolaj. Může to být za měsíc, ale i za půl roku.
Já, večněj optimista jsem čekala, že se ozvou brzo. Taky že ozvali! Po pouhých 14 dnech od on hold emailu to bylo tady.
25. 7. 2016 kolem 9 hodiny ráno mi volá číslo s předvolbou +971. Chtěla jsem paní do telefonu křičet, že jí miluju a skočit z okna. Řekla mi datum nástupu, pogratulovala a dala další pokyny. Je třeba se připravit, protože 7.10. už budu oficiálně rezidentkou United arab emirates.

1 comment:

  1. Je moc hezké si přečíst, jak to všechno nakonec vyšlo :)

    ReplyDelete