Friday, September 15, 2017

Pár tipů jak si ulehčit život v letadle/na letišti

Když občas vidím, jak si někteří lidé komplikují život, nedalo mi to a začala jsem psát tenhle článek. Dneska už je cestování docela snadná a dostupná věc. Hodně samozřejmě cestuji jako crew, ale taky jako pasažér. Některý věci, co vidim mi občas lámou srdce a tak vám třeba přečtení článku pomůže nebo i pobaví.
1. Online check-in
Dneska už má hodně leteckých společností možnost "checknout" se online. Většinou to bývá 48 hodin před odletem. Rozhodně vám to ušetří čas i starosti. Letenku si můžete vytisknout nebo jí mít i v elektronické formě v mobilu. Pokud nemáte žádné zavazadlo, nic vám nebraní v tom jít rovnou k pasové kontrole. Je to bez dlouhých front čekaní na odbavení a bez stresu.
2. Vozíky a kufry
Když už jsme u toho odbavování.. Chápu, že všichni se chceme včas dostat na dovolenou, za rodinou atd.. Tím, že budete kuframa a ještě líp vozíkem nadraným zavazadlama najíždět člověku před vámi na paty ten čas moc neurychlíte. 
P.S.: Doporučuji pevnou obuv v takovýchto případech. Nájezd na holou patu je celkem bolestivý.
3. Váha zavazadla
Na tu si určitě dejte pozor. Hlavně i na váhu palubního zavazadla. Vím, že dneska už jsou limity přísný, ale pak mám lety jako je třeba Karachi, kde ani nemůžu sama dovřít úložnej prostor, protože ty lidi musí vozit cihly nebo já nevim. Pokud se teda chcete vyhnout bolavým zádům, mozolům na rukou a vysokým poplatkům za kila navíc určitě si zavazadlo doma nejdříve zvažte.
4. Letenky a dokumenty
Jste ten typ člověka, co pořád něco ztrácí? Pak je pro vás pouzdro na dokumenty a pas ten ideální pomocník. Sama ho mám a musim uznat, že je to moc praktická věc. Taky vždycky lovíte letenku,pas nebo občanku po kabelce a jedno nebo druhý nemůžete najít? No tak v pouzdru to máte všechno pohromadě. Na internetu se jich dá najít spousty.



5. Hlavně spořádaně 
Dostali jste se přes odbavení, kontrolu, udělali nějaký nákupy v duty free a jste připraveni si konečně sednou na své místo na palubě letadla. Popíšu vám nejhorší model: Za vámi stojí miliarda lidí a čeká než si dáte zavazadla na horu do úložného prostoru, nejlépe si pak ještě vzpomenete že si nutně potřebujete něco vyndat. Kdyby to takhle udělal každý, letadlo bude mít vždycky zpoždění. Takže vás prosím! Myslete při nástupu i na ostatní.
6. Hydratovat, hydratovat
Konečně jsme se dostali do letadla.. Můžeme se podívat na filmy, přečíst časopisy, hrát na mobilu.. Je tu, ale jedna věc na kterou nikdy ve vzduchu nezapomínejte. Voda a hydratace. Vzduch v letadle je strašně suchý a věřte že mluvím z vlastní zkušenosti. Pijte hodně vody. Chápu, že pokud sedíte u okýnka může to být trochu otravný, skákat přes lidi pořád na záchod, ale myslete na svoje zdraví. Taky doporučuji krémy na ruce a v případě hodně dlouhých letů nezapomeňte hydratovat i obličej. Já používám tento krém od clinique a nemůžu si stěžovat.


To je pro dnešek všechno. Mějte se hezky!!
XOXO💋


No comments:

Post a Comment