Monday, October 3, 2016

Nemám slov


Tenhle článek je zcela neplánovej, ale o tohle se s váma musim podělit. Jak už víte, ubytování jsem dostala v neděli. Hned jsem byla aktivní a všemožně hledala informace. Na facebooku má naše čtvrť i skupinu. Hned jsem se tam přidala a napsala, že mám tohle a tohle číslo bytu, že hledám sousedy ,případně jestli tu už mám i spolubydlící.

Odezvy byly neskutečný. Hned mě zasypalo spoustu zpráv a odpovědí. Zprávy typu:
Vítej a bezpečnej páteční let.
Bydlim nad tebou a kdyby si cokoliv potřebovala dej vědět.
Ahoj, bydlim o blok dál a kdybys potřebovala poradit napiš.
Čau sousedko, mám televizi a bar. Kdykoliv se zastav.

Tohle je jen menší výčet. Ani nevíte jak mě to dostalo. Úplně cizí lidi vám chtěj sami od sebe pomoct. Myslim, že tohle je v dnešnim světě hodně vzácná věc. Jo a hned sem tam našla i spolubydlící. Budu bydlet s Polkou a Brazilkou. Obě už maj po výcviku, takže se s nima budu potkávat jen minimálně.
Existuje taky jedna další skupina na facebooku, která čítá skoro 20 tisíc členů a může se do ní přidat kdokoliv chce práci u Emirates zkusit.
Hodně mi to před konkurzem pomohlo. Můžete se tam na cokoliv zeptat a každej vám zase ochotně pomůže a poradí.

Pokud by někdo měl zájem o tuhle skupinu. Dejte vědět do komentářů a já vám pošlu odkaz.

Když jsem se tam zeptala na info o mém novém bydlení zase mě zasypalo spoustu reakcí a nabídky pomoci. Ozvala se mi i Maria. Holčina z Kolumbie se kterou jsem byla v kontaktu ještě před konkurzem, protože ona ho měla zrovna čerstvě za sebou. Hodně mi pomohla a najednou se znovu ozvala, že mi gratuluje a že už udělala training collage. Dala mi svoje číslo a říkala, že jí mám určitě napsat až budu v Dubaji. Pak se mi ozval Manny, kterej se zrovna z mojí čtvrti stěhuje do novýho bytu a u Emirates dělá už 5 let. Poprosil mě jestli bych mu mohla přivézt alpu. Ano čtete správně. Alpu. Já samozřejmě neváhala souhlasit, protože mi podal spoustu cenných informací. Strašně mi děkoval a nabídl mi, že mi půjčí auto když budu potřebovat.
No a v poslední řadě se mi ozval nějakej Bahadir ze stejnýho bloku, že mi dneska do bytu naváželi nový věci jako jsou ručníky, nádobí atd..
Dokonce mi poslal i fotku
Zdá se, že v Dubaji na mě čeká jedna velká rodina. Snažim zůstat i trochu realistická. Všude jsou lidi, který vás štvou a né vždycky si se všema sednete. Zatim se mi, ale všechno jeví podle představ.

Takže sedim v pokoji se sklenkou bílýho vína a jsem z toho tak docela hezky dojatá.

5 comments:

  1. Přístup sousedů je skvělý. Člověk se hned cítí vítaný. Držím pěsti, ať má vše hladký průběh.

    ReplyDelete
  2. Gratulace, urcite se ti to bude libit !

    ReplyDelete
  3. Ahoj, vypadá to jako zajímavý příběh, těším se, jak to s tebou bude dál. Kdysi jsem se také chystala tímto směrem, ale pak do toho neplánovaně zasáhla láska v Česku a teď jsme manželé a čekáme prvního potomka :)

    ReplyDelete
  4. Tak to je moc hezký přístup. :)
    Jen tak se to nevidí, tak snad jsou tak fajn i teď.
    Blog na zabití

    ReplyDelete