Friday, October 21, 2016

Zimní bunda? Ne, díky.

Konečně víkend. Na dnešek sem se opravdu těšila. Za celou dobu co jsem tady nebyl den, kdy bych nebyla sama. Už sem opravdu potřebovala nějakej ten čas pro sebe. První oficiální tejden trainingu je úspěšně za mnou. Bylo to náročný. Psychicky i fyzicky. Někdo to zvládal dost těžko.
Víte, musim vám říct jednu věc. Pro mě je tahle situace něco úžasnýho. Samozřejmě, že se mi stejská. Upřímně jsem, ale tenhle tejden neměla čas na to ani myslet. Co je ale hlavní. Tohle je teď můj domov. Domov, kterej sem si vybrala a to je na tom to krásný, že sem si ho mohla vybrat. Někdo ani nemá to štěstí výběru.
Proto mě tenhle tejden překvapilo několik situací, ve kterých jsem se ocitla. Přijde mi, že se tu najde pár lidí, který si neváží, že tu jsou.
Byla sem i svědkem několika "zhroucení". Ať už šlo o otvírání dveří v letadle v nouzových situací nebo  nezvládnutí zkoušky (a věřte, že ze začátku mi to otvírání dveří přišlo těžší, než když poprvé sednete do auta a učíte se řídit.) Není to jen o jedný páce na dveřích, jak by si mnozí mysleli. Tady se nezvládnutí něčeho nebere jako neúspěch. Naopak, všichni se z těch chyb učí.
Je na nás vyvíjen určitej tlak. S tim se dá samozřejmě počítat. Dělaj to schválně, protože v některých situacích až začneme lítat bude ten tlak ještě tisíckrát větší. Teď je to složitější v tom, že denně přijmeme strašně moc informací. To co jsem se naučila za tenhle tejden, jsem se naučila za půl roku ve škole. A to snad ani nepřehánim. Ikdyž na nás chrlí tisíc informací, pořád je čas i na nějaký ty srandy a zábavu, Já to jako zábavu beru všechno. Hlavně simulátory. Miluju horský dráhy.
Podpora je tady dost důležitá. Háček je v tom, že když tejden v kuse stáváte nad ránem a celej den ste v psychickym a fyzickym vypětí, nemáte pak občas náladu na tisíc problémů jiných lidí. Ale zatnu zuby a když můžu, vždycky pomůžu. Takže menší rada na závěr. Pokud nemáte hroší kůži, nechtějte dělat tuhle práci.

Házim na sebe plavky a běžim k bazénu.
Zatim se mějte <3

2 comments:

  1. Tak přeji hodně sil, věřím, že je to náročné a ten tlak musí být hrozný

    ReplyDelete