Monday, March 13, 2017

Bangkok

Tak jsem zase jednou měla štěstí (klepu na dřevo). Místo Jakarty, kde jsem už byla mi dali Bangkok. Wohooo bylo to super, ale vždycky když mám destinaci která se mi líbí, jeden de mi prostě nestačí. Asi je třeba si tam v budoucnu udělat menší dovolenou. Jenom crew byla trochu chcíplá, takže večer se nikomu nechtělo nikam moc vyrazit. Chápu, že někdo už je v Bangkoku po desatý, ale přijde mi škoda strávit to na pokoji. Nakonec jsme se do města vydali ve dvou. 
První zastávka byla masáž. Kdo nejde v Thajsku na masáž, jako by nebyl, jak se říká. Teda já to říkám, ale víte co.. Po pořádný masáži člověku vyhládne, tak jsme se vydali tuk tukama na night market. Připadalo mi to dost jako turistický místo a já od kamaráda věděla, že nejlepší jídla jsou na těch méně známých. Znovu jsme teda naskočili do tuk tuku, teď už alespoň s pivem v ruce a vydali se na další trh. Tuk tukář nám doporučil jednu restauraci a u ní nás hned vyhodil. Ještě než jsem se chtěla najíst normálního jídla, chtěla jsem vyzkoušet hmyz. Byl to takovej můj goal a už dlouho jsem to prostě chtěla ochutnat.
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓


Když jsme ušli asi 50 metrů, objevil se na obzoru stánek s čerstvýma cvrčkama, červama a švábama(ty chutnaj asi nejlíp). Trochu jako kuře, řekla bych. Cvrček už takový pochoutka nebyl. Nic pro slabší povahy. Misi jsem si, ale splnila a pak už jsme konečně vyrazili na normální večeři.


Za těch 24h jsem si stihla dát hned dva Pad Thaie. Jeden k obědu v hotelu a druhej k večeři. Už si ho asi nikde jinde dát nemůžu, protože něco tak vynikajícího jsem nikdy neměla. 
Po večeři jsme se pomalu odebrali do hotelu. Na druhej den jsem si toho moc nenaplánovala, protože odjezd z hotelu byl už něco kolem druhý. Stihla jsem tak akorát zajít na snídani a okouknout na rychlo bazén. Na nějaký chrámy a tak čas vůbec nebyl. To znamená, že to určitě nebylo moje poslední Thajsko.
Za 5 dní už mě čeká roster na duben. Hned jak budu moct se o něj s vámi podělim.

XOXO

3 comments:

  1. Úplně jsi mi připomněla Thajsko a všechny ty masáže a dobroty! Jinak k té únavě posádce, musím říct, že si pokaždé říkám během letu, jak to lidi ve vašem povolání zvládají celý ten rytmus, kdy měníte časová pásma a máte lety v různé časové době! Asi se na to dá zvyknout, ale jak se znám, tohle bych asi nedávala, takže můj obdiv! :)

    ReplyDelete
  2. Ty se máááš <3 Jsi hrdinka, žes ten hmyz dala, na tohle nebudu mít nikdy v životě odvahu :D

    Cosmokočka

    ReplyDelete
  3. Hmyz jsem ochutnala v Praze na festivalu - konkrétně cvrčci s karamelem. Chutnalo to jako pražené oříšky :)

    ReplyDelete