Tuesday, December 20, 2016

Sydney - New Zeland

Tohle byl dlouhej a náročnej trip, ale rozhodně to stálo za to. Takovejch zkušeností a zážitků,co člověk může nasbírat za 5 dní.. Tak to pojďme shrnout.

Den 01
Raní odlet z Dubaje. Perfektní čas. Let přes den. Co víc si přát. Let proběhl v pořádku. Mám jednu celkem dobrou historku. Když sem šla uličkou zastavil mě korejskej pár. Neuměli ani slovo anglicky. Manželka říká, "please tika tika". V duchu sem si říkala co to sakra je. Myslela jsem, že je to jídlo, že maj třeba hlad. Protože jediný, co mi to připomínalo bylo indický jídlo Tikka masala. Jeho pak napadlo použít řeč těla a ukázal mi něco jako čištění zubů. Takže kartáček na zuby po mě chtěli. Asi po 5 minutách sme se teda pochopili. Přinesla sem dva kartáčky na zuby s miniaturou zubní pasty a všichni zase byli šťastný.
Den 02
Vzhledem k časovýmu posunu sme do Sydney doletěli v osm ráno. To už není příjemnej čas, protože zrovna chcete jít spát. V Dubaji je večer. Ve 12:30 sme si s pár lidma dali sraz, že zajdeme na fish market. Než sem se osprchovala, něco málo vybalila a zalehla bylo něco kolem desátý. Dvě hodiny spánku po třinácti hodinách na nohách proč ne. Byla jsem na 90% rozhodnutá, že nikam nejdu. Chuť na čerstvý krevety mě ale přemohla.
Sešlo se nás sedm, což je docela rekord. Každej vždycky řekne, že přijde a pak se sejdou na recepci dva lidi. Ještěže jsem šla. Jedla jsem ty nejlepší krevety a kalamáry na světe. Pak sem ještě ochutnala ústřice zapečený se smetanovým sýrem. No prostě nebe pro ty co milujou mořský plody. K tomu sme přihodily dvě sklenky vína a já byla zralá na odpis. Můžu vám říct, že když máte jetlag tak vás alkohol sejme jak jednou pivo na sluníčku. Byla jsem unavená jako nikdy v životě. Chtěla sem jít zpátky na hotel. Rada starších a zkušenějších mi ale poradila ať to přemůžu a jdu spát až večer, protože jinak si rozhodim celej spánkovej rytmus. Vyrazili jsme teda do přístavu. Opera house byl samozřejmě nutností.



↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓



Den 03
Vyrážíme vstříc Novýmu Zélandu. Byla bych radši za Auckland abych si udělala výlet za hobitkama, ale nakonec i Christchurch bylo nádherný město. Ze Sydney to byl jen tříhodinovej let. Úplná senzace po letu Dubaj - Sydney. Dorazili sme tam odpoledne. Dala jsem si něco mezi obědo-večeří a vynikající novozélandský prosecco. Hotel byl super. Všude zeleň a strašně příjemná atmosféra. Byl plán sejít se večer na baru. Abych tam dorazila potřebovala bych vozejček a vyměnit nohy. V devět večer už sem spala jak zabitá. Konečně sem se dobře vyspala. Vstala jsem asi něco kolem devátý. Skočila jsem na snídaní a nahodila sportovní oděv. 
Měla jsem v plánu jít zaběhat tak na půl hoďky. Vrátila sem se asi po třech hodinách. Objevila jsem neskutečně nádhernej park a botanickou zahradu, kde byl vstup zdarma, tak jsem neváhala. Musim říct, že v životě sem nezažila hezčí přírodu. Úplně vás to nabije energií.




Den 04
Hurá zpátky v Sydney a tentokrát lepší počasí. Jenže nikdo se k ničemu neměl, protože sme večer popili pár piv. Z Christchurchu sme se vrátili asi v 10 večer tak sme pak vyrazili do báru. Sešlo se nás 6. Furt celkem dobrý číslo. Já nejsem žádný béčko, takže druhej den sem byla fresh a bez kocoviny. Objednala sem si room service. Musim říct, že snídaně opravdu stála za to a potom vyrazila na obchůzku po městě. V Austrálii teď začíná léto tak jsem ukořistila nový plavky. Jinak musim říct, že Sydney je fakt super. Všude jsou hezký a příjemný lidi se smyslem pro módu.


Den 05
Je na čase odebrat se zpátky do Dubaje. Celkem už sem se těšila na svojí postel. Byl to noční let a celkem náročnej. Všichni už toho měli plný kecky. Do toho dvě uřvaný děti, blicí žena a menší nehoda na sedadle od dítěte. No a to pak už člověk ztrácí trochu trpělivosti. Na konci letu sem myslela, že mi odpadnou nohy. Už sem necejtila malíčky. Silonky sem měla doslova přilepený k nohám, protože mě někdo polil ananasovym džusem a na zádech sem objevila kousek hovězího. No a přesto všechno pak na konci letu musíte vypadat krásně a svěže. Dávat sbohem pasažérům, děkujete že letěli s Emirates a chcete brečet štěstim, že už je to u konce a můžete se jít domů konečně osprchovat a skočit do postele. Hezká věc na tom je, že lidi z letadla odchází s úsměvem. Mohla jsem na sebe bejt pyšná. Je to hezký zadostiučinění mít spokojený zákazníky.

To je pro dnešek všechno a já se ozvu s dalšim článkem z Taipeje nebo o tom jak sem trávila Vánoce a Silvestra. 

Mějte se krásně <3 

2 comments:

  1. To všechno vypadá tak úžasně! Až na tu blicí ženu teda hah. Jsem na tebe taak pyšná! Už se těsim, až se uvidíme <3

    ReplyDelete
  2. Krásné :) do Sydney bych se chtěla také někdy podívat...

    ReplyDelete